Πως θα πάω

Η Αλεξάνδρεια βρίσκεται πολύ κοντά στην Θεσσαλονίκη (50km) και ως εκ τούτου υπάρχει πρόσβαση στο Αεροδρόμιο "Μακεδονία" στο Λιμάνι Μακεδονία.
Η σύνδεση Αλεξάνδρειας -Θεσσαλονίκης γίνεται οδικά κυρίως από την Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Αθήνας και στη συνέχεια από την Εγνατία Οδό (Ε90) με αυτοκινητόδρομο που ποικίλλει η ποιότητά του απο πολύ καλή έως καλή. Υπάρχουν καθημερινές και συχνές συνδέσεις με λεωφορεία του ΚΤΕΛ Ημαθίας. Στο νέο υπερσύγχρονο σταθμό λεωφορείων "Μακεδονία" θα βρείτε το γραφείο της Ημαθίας όπου θα εξυπηρετηθείτε υποδειγματικά.

Η αεροπορική σύνδεση της πόλης γίνεται απο το αεροδρόμιο "Μακεδονία". Μετακινήσεις απο το αερδρόμιο γίνονται με αστικά λεωφορεία με κατευθύνσεις το κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του ΟΣΕ στην Θεσσαλονίκη και τον κεντρικό σταθμό λεωφορείων στην Θεσσαλονίκη. Επίσης υπάρχει δυνατότητα χρήσης ΤΑΧΙ.

Η λιμενική σύνδεση της πόλης γίνεται μέσω του Λιμένα "Μακεδονία" της Θεσσαλονίκης. Οι μετακινήσεις απο τον λιμένα με κατευθύνσεις το κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του ΟΣΕ και τον κεντρικό σταθμό λεωφορείων γίνονται κυρίως με χρήση ΤΑΧΙ.

Για τους φίλους απο την Αθήνα η οδική σύνδεση γίνεται μέσω της Εθνικής Οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης και η απόσταση των 490 χλμ καλύπτεται σε περίπου 5,5 ώρες. Η πρόσβαση γίνεται μέσω του κόμβου της Βέροιας (Εγνατία Οδός – Ε90). Εκεί θα κατευθυνθείτε στην πόλη της Αλεξάνδρειας.

Εαν είστε λάτρης του τρένου η διαδρομή γίνεται απευθείας Αθήνα - Εδεσσα με διακοπή και άμεση ανταπόκριση στο Πλατύ λίγο πρίν την Θεσσαλονίκη. Ολη την διάρκεια της ημέρας υπάρχουν αρκετά δρομολόγια με την απόσταση να καλύπτεται απο 5,5 έως 6,5 ώρες ανάλογα τον τύπο της ταχείας που θα επιλέξετε.
Την διαδρομή μπορείτε να την κάνετε και βράδυ απολαμβάνοντας το πολύ καλό service των κλιναμαξών του ΟΣΕ επιλέγοντας δίκλινη ή το πολύ τετράκλινη κουκέτα. Η απόσταση σε καλύπτεται σε 7,5ώρες περίπου και η ώρα αναχώρησης είναι 11.00 και 12.00 το βράδυ πράγμα που θα σας επιτρέψει να φτάσετε φρέσκοι σε έναν απο τους ωραιότερους σιδηροδρομικούς σταθμούς στην Ελλάδα ο οποίος απέχει μόλις 400μ απο το κέντρο της πόλης.
Με το αεροπλάνο σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το διεθνές αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης ενώ με πλοίο θα προσεγγίσετε τον Επιβατικό Σταθμό του Λιμένα Μακεδονία Θεσσαλονίκης.

Απο την Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Ξάνθη, Δράμα, Σέρρες θα κινηθείτε προς Θεσσαλονίκη μέσω Εγνατίας (σύνολο 420 χλμ - 3,5 ώρες ) και ακολούθως θα δείτε την σήμανση προς Βέροια.

Απο την Ηγουμενίτσα μέσω Ιωαννίνων θα ακολουθήσετε την Εγνατία Οδό και θα επιλέξετε την διαδρομή μέσω Πτολεμαϊδας (σύνολο 440 χλμ 3,5 ώρες).

Λεωφορεία ΚΤΕΛ Ν. Ημαθίας 23310 22342
Σιδηρόδρομος ΟΣΕ Ν.Ημαθίας 23310 24444

Επιλογή ΠεριοχήςΑξιοθέατα
Αμφιθέατρο
Το αμφιθέατρο βρίσκεται στη δυτική πλευρά της πόλης, ...
Εκκλησία Αγίας Κυριακής
Είναι γνωστό το Μοναστηράκι της Αγίας Κυριακής, στον ...
Εκκλησία Αγίων Αναργύρων
Στο Δημοτικό διαμέρισμα Νησίου διασώζεται το Καθολικό της ...